Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Schuurman, A.H.W

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Anton Schuurman en Leida Schuurman-Schut
Weekenddienst, opnemen en bezorgen van telegrammen en expresse in de gemeente Bergh

Antonius Hyacinthus Wilhelmus (Anton, Teuntje Schuurman werd op 2 maart 1914 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Gerardus Wilhemus Schuurman (De Snor) en Johanna Christina Derksen- Hanne dochter van Hendrikus Wilhelmus Derksen (zoeaaf).

Hij trouwde op 27 november 1946 met Aleida Berendina Theodora Maria Schut (Leida), geboren op 11 april 1920 in Gendringen als dochter van Bernardus Schut en Maria van Engelen.

Uit dit huwelijk zijn zes kinderen geboren:
Gerard, Benny, Mieke, Anton, Willem-Jan en Marcel.

Zijn beroep was café-restauranthouder-slijterij-postbode (besteller - telegrammen en expresse en later in het weekend ook opnemen van telegrammen en tevens bezorgen). Tevens was hij eigenaar en directeur van de Familie Bioscoop Schuurman en lid van de vrijwillige brandweer in verband met de brandmelding; dit ging later over op stil alarm. Dit alles deed hij samen met zijn vrouw en met de hulp van zijn kinderen en familie.

Ere escorte Brandweer Bergh 40 jarig huwelijk 27 november 1986

Bij de Rabobank was hij voorzitter van de raad van toezicht en hij was collectant bij de Pancratiuskerk in 's-Heerenberg.

Graf Anton en Leida Schuurman Algemeen kekhof te 's-Heerenberg
Anton overleed op 13 november 2000 in 's-Heerenberg, 86 jaar oud. Zijn vrouw overleed op 1 juni 1991 in 's-Heerenberg, 71 jaar oud.


Bron

Benny Schuurman,