Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bloemendaal, Benjamin

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Benjamin Bloemendaal werd op 9 februari 1867 geboren te 's-Heerenberg als zoon van Salomon Bloemendaal en Judig Goldstein.

Hij trouwde op 23 februari 1894 in Bergh met Julia Markus, geboren op 6 april 1871 in Werl in Westfalen als dochter van Manuel Markus en Caroline Baruch. Het echtpaar verhuisde kort daarop naar Maastricht en woonde daar op het adres Grachtstraat 29. Er werden ten minste vier kinderen geboren, waarvan de eerste drie heel jong zijn overleden. Over het vierde kind, Juliette, geboren op 9 september 1899, zijn geen nadere gegevens gevonden. Als zij volwassen is geworden, heeft zij in elk geval de oorlog overleefd.

Benjamin overleed op 7 april 1941 in Maastricht op 74-jarige leeftijd door een oorzaak die waarschijnlijk geen verband hield met de oorlogsomstandigheden. Hij wordt echter wel vermeld in het Digitaal Monument van de Joodse Gemeenschap, maar niet in de andere bestanden van Joodse oorlogsslachtoffers (zie de bronnen hieronder).

Zijn vrouw Julia is op 14 mei 1943 omgekomen in het vernietigingskamp Sobibor in Oost-Polen. Zij was 72 jaar oud. Zij wordt net als haar man vermeld in het Digitaal Monument van de Joodse Gemeenschap, en bovendien in het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting en Yad Vashem's Central Database of Shoah Victims' Names.

Bronnen