Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gaalen, Gerardus Wilhelmus van

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Gerardus Wilhelmus van Gaalen, in 1940 wonende op het adres Beek 9, werd geboren op 17 juni 1908 in Spijk in de gemeente Herwen en Aerdt als zoon van Gerhardus van Gaalen en Johanna Evers. Hij was een broer van zuster Euphrasia.

Hij trouwde op 2 juni 1938 voor de wet in Bergh en op 7 juni voor de kerk in Beek met Jacoba Johanna Peters, geboren in de gemeente Herwen en Aerdt op 8 januari 1908 als dochter van Johannes Petrus Peters en Johanna Maria Aaldering. Uit dit huwelijk werden zes kinderen geboren.

Van Gaalen was tijdens de Duitse inval in mei 1940 als dienstplichtig militair van de lichting 1928 ingedeeld bij het 11e regiment infanterie (11 RI), dat aanvankelijk achter de Grebbeberg bij Elst in reserve werd gehouden. Tijdens de strijd heeft hij het contact met zijn eenheid verloren. Op 21 mei, zeven dagen na de capitulatie, werd bij de gemeentesecretarie van de gemeente Bergh opgave gedaan dat hij zich weer thuis bevond.

Tijdens de oorlogsdagen was Van Gaalen persoonlijke spullen kwijtgeraakt. Net als veel andere militairen die hetzelfde was overkomen, heeft hij hiervoor bij de gemeente Bergh een aanvraag voor schadevergoeding ingediend.

Een kaart van de Grebbeberg en omgeving, waarop de bataljons van 11 RI in kleine letters als legerkorps- en divisiereserve staan aangegeven.

Andere militairen van 11 RI:


Bronnen